Home Fantani arteziene gradina
Fantani arteziene gradina
Fantani arteziene gradina PDF Imprimare Email
Fantani arteziene gradina
Scris de mihaela86   
Vineri, 17 Iunie 2011 14:01
Fantanile arteziene sunt printre cele mai vechi tipuri de fantani arteziene. Aceste fantani arteziene decoreaza cu stil si rafinament curtea si gradina. Alaturi de flori, copaci si arbusti fantanile arteziene de gradina dau un sentiment de liniste si de relaxare. Racoresc gradinile pe timpul verii si sunt simbol al norocului. Fantanile arteziene de gradina au diferite forme si marimi. Marimea fantanii arteziene de gradina trebuie aleasa in functie de spatiul in care urmeaza sa fie amplasata. Fantana arteziana de gradina poate avea forme simple de ingeri, copii sau animale sau poate avea elemente asiatice, mitologice, retro.

Aceste modele de fantani arteziene de gradina pot fi realizate din mai multe materiale, de la ciment (beton), piatra, marmura, lemn, metal, cupru si pana la bronz si fibra de sticla. Costurile fantanii arteziene difera de la un material la altul, dar si in functie de forme si dimensiuni. Sunt indicate materialele precum cimentul sau piatra pentru cu rezista la schimbarile de vreme (ploi, inghet, canicula) si sunt durabile in timp. O fantana arteziana din piatra poate rezista cateva sute de ani. De asemenea si fantanile arteziene din marmura sunt recomandate, insa acestea sunt ceva mai costisitoare. Fantanile arteziene din materiale precum bronzul sunt si ele foarte costisitoare.

Fantanile din bronz si cele din marmura sunt indicate la gradinile mai mari, insa sunt greu de transportat si de mutat. Fantanile arteziene cele mai usor de transportat si de mutat sunt cele din fibra de sticla sau metal. Dezavantajul la aceste fantani arteziene este acela ca nu rezista in timp. Schimbarile de vreme si, mai ales, ploile abundente deterioreaza acest tip de fantani arteziene.

Multe persoane instaleaza mici bazine in fantani arteziane pentru ca pasarile sa poata veni sa bea apa si sa se imbaieze. Sunt instalate in partea de sus a fantanii pentru ca animalele si copiii mici sa nu ajunga la ele. Alaturi de vegetatia curtii si de fantana arteziana, pasarile dau un plus de relaxare si de veselie spatiului.
 


Sondaje

Fantanile arteziene sunt doar de decor?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com